12.2.12

Gestió del temps i millora organitzativa

Acabant el curs de gestió del temps i millora organitzativa al CRP del Tarragonès. Hem compartit algunes tardes analitzant els problemes personals i col•lectius en la gestió del temps, hem definit objectius de millora i prioritats, hem fet l’auto diagnòstic de la nostra activitat, hem establert pautes per la millor optimització del temps, entre altres temes.



Prendre consciència de que hi ha un temps objectiu, marcat pel tic-tac del rellotge i un temps subjectiu, la nostra vivència interna del temps, i que aquests dos temps poden ser molt diferents, és un dels aspectes més “humans” d’un tema que aparentment sembla pura administració. A hores d’ara sabem que l’ansietat que genera la pressa ens impedeix concentrar-nos i ser eficaços, que si estem estressats la nostra percepció del temps és accelerada, que si pel contrari estem tranquils vivim el temps més calmat. També sabem que el nostre cervell associa la percepció del temps i la memòria, de forma que quan fem coses repetides i habituals, el nostre cervell té una percepció més ràpida del temps, mentre que quan fem coses noves o diferents, la percepció que tenim és de temps més lent.

Així doncs, definir els nostres objectius, establir prioritats, planificar per endavant, tenir en compte les interrupcions i els imprevistos, fer una programació ajustada a les nostres possibilitats, resoldre els assumptes d'un en un, desglossar en petites metes els temes que ens semblen complicats, pensar en gran i actuar en petit,... són aspectes decisoris a l'hora d'optimitzar el nostre temps; però també ho són viure el present, estar aqui i ara, saber desconnectar, prendre'ns temps per "afilar la serra", i gaudir en definitiva, de les 24 hores que cada dia rebem com a regal per viure-les, que són cada una d'elles úniques i irrepetibles.

Moltes gràcies a tot@s, espero que us hagueu emportat eines pràctiques i bons moments d'aquest curs!

1 comentari:

marina ha dit...

Hola!, esteu molt wapos a la foto, em sap greu no haver estat l'últim dia entre vosaltres per haver-nos despedit, estava malalteta. Aquests dies hem passat unes estones molt divertides, hem rigut, no? je je. Hi a més he aprés i sobretot he reflexionat molt sobre com gestionem el temps. Em pensava que el que havia d'aprendre era a que el temps m'havia de "cundir" més però el que he après, sobretot, és que el que he de fer es valorar més el meu temps.
Ens veiem
Gràcies Alicia i gràcies a tots!
Marina